Évtizedekkel a hátunk mögött, a cipőipar szereplőjeként

Hogyan éltük túl a cipőipar embert próbáló évtizedeid és a versenytársakat?

Évtizedek a cipőipar versenyében. Mi volt az az egyetlen hatalmas különbség a versenytársak és a mi cégünk között, ami egyáltalán nem szembetűnő? Ami talán nem is látszik elsőre, de mégis azt eredményezte, hogy dolgozunk és teljesítünk, miközben a cipőipar más cégei már régen eltűntek a süllyesztőben?

Az ok mi magunk vagyunk. Cégünk családi vállalkozás, és ez azt is jelenti, hogy a saját vállunkon tapasztaltuk meg a döntéseink súlyát, minden egyes alkalommal. Márpedig az ilyen döntésekből volt elég az elmúlt évtizedekben. Miért fontos ez?

Mert amíg más cégek, tulajdonosok ügyvezetőket alkalmaztak és a szakmai döntések sajnos csak alacsony szinteken születtek meg, addig mi a cégvezetés szintjén hozzuk meg a munkát illető szakmai döntéseket.

Cipőipar: Saját bőrünket visszük a vásárra!

Még egyszerűbben. Úgy vezetjük cégünket, hogy közben a cipőfelsőrész készítő szakma mesterfogásait is ismerjük és naponta alkalmazzuk. Ezért nem válik el a cégvezetés közgazdasági és szakmai vonala. Minden döntésünket szakmai elveknek rendeltük alá, amit egyszerű leírni, de benne élni és havonta megvívni harcunkat a változó piaci körülményekkel sokkal összetettebb.

A rendszerváltásig kizárólag belföldre gyártottunk kész lábbelit, kis és nagykereskedőknek és saját üzleteinkbe. Volt olyan időszak amikor 5 saját cipőboltunk volt. Sajnos a rendszerváltás idején a kínai áruk betörésével a hazai cipőipar nagyon hamar a padlóra került, és egy igen nehéz korszak kezdődött, amelyet helyben csak mi éltünk túl.

Be kellett látnunk, hogy csak akkor van tovább, ha a kis családi manufaktúrából egy klasszikus értelemben vett cipőgyárat hozunk létre ahhoz, hogy a “nyugat” egyáltalán szóba álljon velünk. Ennek felépítése évekbe került és minden tartalékot felemésztett. Mára azonban rentábilisan működő cipőfelsőrész készítő üzemmé fejlődtünk.

Kizárólag női cipőfelsőrészt készítünk. A specializáció nem egyik napról a másikra alakult így, hanem hónapok, évek teltek el. Most a cipőipar finomművesei vagyunk, olyan finom varrógépekkel rendelkezünk, amelyekkel utánozhatatlan, kiváló női míves cipők készülhetnek. A robosztusabb cipőfelsőrészek gyártását szépen elhagytuk, ezért érdemes bennünket keresni, ha igazán finom munkára van szükség.

Képek rólunk:

Itt küldje el kérdését, üzenetét!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Üzenet